TRUKKER 2023’TE CİRODA %202, KARLILIKTA %237 BÜYÜYÜDÜ YATIRIMA DEVAM DEDİ!

Geliştirdiği uygulamalar ve çözümlerle ezber bozan TruKKer, Türkiye’den Avrupa’ya Çin’den İngiltere’ye kesintisiz hizmet sunuyor. Cirosal anlamda 2023’te %202, karlılık anlamında %237 büyüyen TruKKer, 2024’te lojistik sektöründe %7’lik bir büyüme, ihracatta %10 ve ithalatta %9 artış bekliyor. Firma, Omnilog markası ile hava yolu ve deniz taşımacılığında da sektöre tam destek sunacak.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde 2016 yılında kurulan TruKKer, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın ilk dijital yük toplama ve en büyük lojistik ağına sahip, her geçen gün gelişen teknolojiyi kullanarak yeni nesil lojistik ekosistemi inşa etmek üzere sınırları sürekli zorlayan bir şirket.

TruKKer’ın odağında, lojistik gibi çok önemli bir sektöre “dijital çözümler” getirmek bulunuyor. Yük sahibi müşterilere ve araç sahibi şoförlere; hızlı, güvenilir, yenilikçi çözümler sunma misyonuyla hareket eden TruKKer, iş ortaklarına sağladığı avantajlarla da pazarın güçlü bir oyuncusu olmayı hedefliyor. TruKKer’daki son gelişmeleri TruKKer İcra Kurulu Üyesi, Avrupa & BDT Omnilog Genel Müdürü Hakan Arıkan ile değerlendirdik. Bizlere zaman ayıran ve sorularımızı cevaplayan Hakan Bey’e ve tüm TruKKer ekibine teşekkür ederiz.

TRUKKER, MERKEZİ DUBAİ’DE OLAN GLOBAL BİR DİJİTAL NAKLİYE AĞI PLATFORMU

Firma hakkında bize bilgi verir misiniz?

TruKKer olarak bugün BAE, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Umman, Bahreyn, Pakistan,Polonya, Kazakistan, Çin  ve Türkiye olmak üzere toplam 11 ülkede faaliyet gösteriyoruz. TruKKer, merkezi Dubai’de olan global bir dijital nakliye ağı platformu. 2016 yılında kuruldu ve Türkiye dahil 11 ülkede ofisi bulunuyor. Körfez ülkeleri ve MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde aktif olarak kullanılan uygulamanın bu yıl içerisinde diğer ülkelerde de aktif hale getirilmesi hedefleniyor.

TÜRKİYE’DEN AVRUPA’YA ÇİN’DEN İNGİLTERE’YE KESİNTİSİZ HİZMET SUNUYORUZ

Çok önemli işler de gerçekleştiriyorsunuz, yaptığınız işler hakkında bilgi verir misiniz?

Müşterilerimizin mutluluğu için ‘kesintisiz hizmet’ sunuyoruz. Türkiye’den Avrupa’ya 50 den fazla destinasyona, Türkiye’de 81 ile ve Türki Cumhuriyetler’e taşıma gerçekleştiriyoruz. Çin’den İngiltere’ye kadar geniş bir coğrafya da kesintisiz bir hizmet sunabiliyoruz. Bunun yanı sıra yurt içi taşımacılıkta da varız. İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Mersin ve Gaziantep’de ofislerimiz bulunuyor.

TÜRKİYE’Yİ MERKEZ OLARAK GÖRÜYORUZ

TruKKer olarak 11 farklı ülkede operasyonlarımızı, Türkiye, Polonya ve Kazakistan ortasındaki stratejik bir üçgen içerisinde sürdürüyoruz. Türkiye organizasyonu şirketimizin küresel operasyonu için oldukça önemli bir konuma sahip. 71 ülkeye buradan taşıma hizmeti sunuyoruz. Ayrıca Polonya ve Kazakistan’daki operasyonlarımızı da Türkiye’den yönetiyoruz. Çin ile Avrupa arasında oluşan lojistik ağın önemli oyuncularından biri olmak için bulunduğumuz bölgenin öneminin farkındayız ve biz de TruKKer olarak Çin’den İngiltere’ye kadar geniş bir coğrafyaya bu bölgeden kesintisiz hizmet sunabiliyoruz. Türkiye’yi TruKKer’in Doğu Avrupa, CIS ve ötesindeki büyümesini yönetecek bir merkez olarak görüyoruz.

CİROSAL ANLAMDA 2023’TE %202, KARSAL ANLAMDA %237 BÜYÜDÜ

2023 yılını firmanız adına değerlendirir misiniz?

2023 yılı TruKKer için oldukça başarılı geçti. Cirosal anlamda %202 oranında karsal anlamda %237 bir büyüme gerçekleşti. Bu büyüme oranları, TruKKer’ın sektördeki etkinliğini ve verimliliğini net bir şekilde ortaya koymaktadır. Türkiye genelinde lojistik ve taşımacılık sektörü 2023 yılında %6 büyüme gösterdi. Bu dönemde Türkiye’nin ihracatı %12 artarken, ithalatı ise %8 artış gösterdi. Özellikle ihracatta görülen bu artış, Trukker’ın faaliyetlerini daha da artırmasına katkıda bulundu. 2023 yılındaki genel ekonomik büyüme ve dış ticaretin canlanması, TruKKer’ın performansını olumlu yönde etkiledi ve firmanın büyümesine önemli katkılar sağladı.

OMNİLOG MARKAMIZ İLE DAHA GÜÇLENECEĞİZ

 2024 hedefler, beklentiler ve yatırımlar hakkında hangi bilgileri bizimle paylaşmak istersiniz?

2024 yılında TruKKer, kara yolu taşımacılığının yanı sıra, deniz ve hava yolu taşımacılığında da büyümeyi hedeflemektedir. “Omnilog” markasıyla birlikte başlatılan deniz ve hava yolu taşımaları ilk 6 ayda başarılı bir şekilde ilerlemiştir. Bu yeni taşımacılık modları, TruKKer’ın hizmet yelpazesini genişletmiş ve yeni pazarlara erişimini sağlamıştır. Firmamız, Avrupa ve CIS hatlarında genişlemeyi planlamakta ve bu pazarlarda büyümeyi hedeflemektedir. Ayrıca, bütçeye uyumlu şekilde, operasyonel verimliliği artıracak yatırımlar yapılmaya devam edilecektir.

2024’TE LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE %7’LİK BİR BÜYÜME, İHRACATTA %10 VE İTHALATTA %9 ARTIŞ BEKLİYORUZ

2024 yılında lojistik sektöründe %7’lik bir büyüme, ihracatta %10 ve ithalatta %9 artış beklenmektedir. Bu projeksiyonlar, TruKKer’ın hedeflerine ulaşmasında önemli rol oynayacaktır. Firma, özellikle yeni pazar arayışları ve teknolojik yatırımlarla hizmet kalitesini artırmayı ve müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmayı amaçlamaktadır

LOJİSTİK SEKTÖRÜNE TEKNOLOJİK BİR AÇILIM GETİRİYORUZ

Rakiplerinizden ayrıldığınız yönleriniz nelerdir?

MENA Bölgesi’nin lider dijital taşımacılık platformuyuz ve kurguladığımız iş modeliyle lojistik sektörüne teknolojik bir açılım getiriyoruz. Kendimizi “İşin odağına teknolojiyi ve dijitalleşmeyi koymuş bir şirket” olarak tanımlıyoruz. Yük arayan taşımacılarla, yükü olup, onu en uygun fiyata ve en iyi şartlarda taşıtmak isteyen yük sahiplerinin buluşma noktasıyız. Sadece araç ve yük sahiplerini buluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda bütün sorumluluğu alarak, süreci dijitalleştirirken izlenebilirliği sağlıyoruz. Böylece lojistik sektörünün her döneminde ortaya çıkan farklı dinamiklerine uyum sağlayabiliyoruz.

LOJİSTİK SEKTÖRÜ İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DEĞER YARATIYORUZ

Kurduğumuz iş modeli ile hizmet üretmenin ötesine geçerek lojistik sektörü için sürdürülebilir bir değer yaratıyoruz. Ekonomik çözümlerimiz, araç teminini ve izlenebilirliğini sağlayan güçlü teknolojik alt yapımızla sektörde üstün konumdayız. Sahip olduğumuz son teknolojilerle karayolu taşımacılığı ve lojistik operasyonları basitleştirerek verimli hale dönüştürüyoruz. Hedeflediği noktaya ulaşan ancak boş dönmek zorunda kalan araçlar için ortaya çıkan borç kilometresini minimize ederek hem maaliyet tasarrufu hem de çevre dostu bir avantaj sağlıyoruz.

11 FARKLI ÜLKENİN DİNAMİKLERİNE CEVAP VEREREK FARKLILIĞIMIZI ORTAYA KOYUYORUZ

11 farklı ülkenin dinamiklerine cevap vermemiz, bizi sektördeki benzeri uygulamalardan farklılaştırıyor. Dünyada batıya doğru gittiğinizde lojistik sektörü daha organize hale gelirken, doğuda bireysel nakliyecinin önemi daha da artıyor. Biz de farklı kültürlerin değişen dinamiklerini sahada tecrübe ederek uzmanlığımızı artırıyoruz. Güçlü teknolojik alt yapımız sayesinde bu ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayan katma değerli hizmet sunabiliyoruz. Bu da müşteri memnuniyetini kaçınılmaz bir hale dönüştürüyor.

FARKLI BÖLGELERE ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Müşteriler neden Trukker’ı tercih ediyor?

TruKKer yük taşımacılığı hizmetlerinde hızlı ve güvenilir çözümler sunarak müşterilerine zamanında teslimat yapılmasını sağlar. Müşterilerin ihtiyaçlarına göre esnek çözümler yaratır ve çeşitli taşıma seçenekleri ile kapasite imkanı oluşturur. Geniş bir taşıyıcı ağa sahip olmasından dolayı TruKKer’ın daha büyük bir coğrafi alanda hizmet verebilmesini ve farklı bölgelere erişimini kolaylaştırıyor. Tüm bu faktörler bir araya geldiğinde TruKKer’ın müşteri memnuniyetini arttırmış ve tercih edilen bir lojistik firması olmasına katkıda bulunmuş oluyoruz. Bu sebeple de müşterilerimizin öncelikli tercihi şirketimiz oluyor.

TÜM TARAFLAR İÇİN ORTAK VERİMLİLİK SAĞLIYORUZ

Müşterilere sağladığınız katma değerler nelerdir?

Bulut tabanlı nakliye çözümleri sunan TruKKer, taşıyıcılar ve işletmeler için eksiksiz bir hizmet portföyü sunarak tüm taraflar için ortak verimlilik sağlıyor. Global lojistik pazarındaki arz-talep dinamiklerini analiz etmek için TruKKer, veri analitiği ve pazar araştırmalarından yararlanıyor. Talep eğilimlerini ve pazar trendlerini belirlemek için veri analizi yapıyor ve bu bilgilere dayanarak stratejik kararlar alıyor. TruKKer, esnek bir iş modeliyle arz-talep dengesini sağlamaya çalışıyor ve pazar koşullarına uyum sağlayarak müşteri taleplerine cevap veriyor.

ARAÇ SAHİBİ İLE YÜK TAŞIMAK İSTEYENİ BULUŞTURUYOR, VERİMSİZLİĞİ MİNİMİZE EDİYORUZ

TruKKer olarak iş modelimiz, araç sahibiyle yük taşımak isteyeni buluşturan bir platform olduğu için verimsizliği minimize ediyoruz. Buradaki en kritik nokta dünyadaki verilere baktığımızda en verimli operasyonda bile araçlar minimum 10% boş kilometre yapıyor. Bu oran bireysel nakliyecilerde 30%’a kadar çıkıyor. Yaptığımız işin odağında boş kilometre verimsizliğini minimize etmek bulunuyor. Örneğin 1 milyon araçlık filoda verimsizliği %20 azalttığınızda trafiğe 200 bin yeni aracın girmesini ve dolayısıyla bu kadar aracın salacağı emisyonun da önüne geçmiş oluyorsunuz. Dolayısıyla teknolojinin ana vurgusu aslında sürdürülebilirlik. Bu da karbon emisyonlarını azaltmaktan geçiyor. TruKKer ve dünyada benzeri dijital platformların en büyük motivasyon kaynağı ise verimsizliği önlemek diyebiliriz.

Özel Haber / ULAŞIMSEKTÖRÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.