Hoffmann: Önlemleri alan şirketlerin başında geliyoruz, kesintisiz hizmete devam edeceğiz!
DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, covis-19’a karşı her türlü önlemi aldıklarını ifade ederek, müşterilerine kesintisiz hizmet sunduklarını söyledi.
DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann ile korona virüs sürecini ve şirketteki son gelişmeleri değerlendirdik.
DFDS’yi ana hatlarıyla okuyucularımıza anlatır mısınız?
1994 yılında İstanbul’da kurulan ve kurulduğu tarihten itibaren Türkiye’nin en büyük lojistik şirketi olarak sektör liderliğini sürdüren U.N. Ro- Ro şirketini 7 Haziran 2018’de satın alan Danimarka merkezli DFDS’in kuruluşu 1866 yılına dayanıyor. Avrupa’nın en köklü ve en büyük denizcilik şirketlerinden DFDS’in Türkiye’deki faaliyetlerini DFDS Akdeniz İş Birimi olarak yürütüyoruz. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak zaman içerisinde yaptığımız gemi ve liman yatırımlarıyla Ro-Ro taşımacılığını geliştirmiş, kara nakliyecilerinin Avrupa’da karşılaştığı geçiş belgesi, sürüş yasakları, yüksek para cezaları gibi problemlerine karşı Avrupa’daki intermodal altyapısını genişleterek Türk ihraç malı taşıyan lojistikçilerin en önemli çözüm ortağı olmuş bir şirketiz. Hali hazırda Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olan, Avrupa’nın en büyük ekonomilerine sahip ülkelerine yapılan kara nakliyesinin yaklaşık yarısını DFDS olarak kurduğumuz altyapı ile Avrupa’ya taşıyoruz.
Müşterilerimize kesintisiz hizmet sunuyoruz
Yaptığınız işleri, işlerinizdeki farklılıkları aktarır mısınız? Tercih edilmenizdeki nedenler nelerdir?
Bugün DFDS Akdeniz İş Birimi olarak İtalya’nın Trieste ve Bari, Yunanistan’ın Patras, Fransa’nın Sete limanlarına İstanbul’da Pendik, Yalova ve Mersin olmak üzere Türkiye’nin üç farklı noktasından 14 büyük Ro-Ro gemisi ve 60 km’yi aşan gemi kapasitesiyle düzenli seferler düzenlemeyi sürdürüyoruz. DFDS Akdeniz İş Birimi, Türkiye ve Avrupa arasında sunduğu Ro-Ro ve İtalya ve Fransa çıkışlı tren bağlantıları ile kurduğu intermodal altyapısının yanında bir liman operatörü. Türkiye’de Pendik, İtalya’da ise Trieste Limanı’nda sahip olduğu Ro-Ro terminalleriyle müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Tüm bu hizmetlerimizle güçlü bağlantılarımız, intermodal alt yapımız var. Bunların dışında Türkiye’de Yalova Ro-Ro Terminali, Fransa’da ise Sete Limanı’ndaki kendi iş süreçlerimiz için gemi acenteciliği hizmetleri vermeye devam ediyoruz.
Covid-19’a karşı en erken önlem alan şirketiz
Korona virüs süreci işlerinizi nasıl etkiledi, süreci sektör açısından değerlendirir misiniz? DFDS olarak bu süreç içerisinde aldığınız önlemler nelerdir?
DFDS Akdeniz İş Birimi olarak uzaktan çalışma yöntemi başta olmak üzere yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisine karşı en erken önlem alan şirketlerden biriyiz. Tüm limanlarımızda yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisi sürecinin en başından beri gemiler, liman, liman ekipmanları ve ortak alanlar önleyici tedbirler çerçevesinde düzenli ve sürekli olarak dezenfekte ediliyor. Tüm limanlarımızda operasyonlarımız sorunsuz devam ederken, dorseler minimum insan teması ile gemilerimize yükleniyor. Gemilerde mürettebata düzenli ateş ölçümlerimizi de sürdürüyoruz. Tüm limanlarımızda, Sağlık Bakanlığı talimatları ve mevcut yönergeleri doğrultusunda mürettebat değişiklikleri yapılıyor. Karayolu taşımacılığındaki trafik yavaşladıkça ve alınan önlemler nedeniyle Avrupa ile Türkiye arasındaki şoför değişimi durduğundan, treyler taşımacılığı konteyner taşımacılığımızın yanı sıra pandemi sırasında Türkiye ile Avrupa arasında mal taşımacılığının başlıca aracı haline gelmiştir. Tüm Avrupa’da alınan bu önlemler nedeniyle yük taşıma Ro-Ro operasyonlarımızla bağlantılı olarak intermodal tren hatlarımız müşterilerimize minimum insan etkileşimiyle mal taşımasını sağlayarak, dünya çapındaki krizde önemini bir kez daha ortaya koymuştur.
İş sürekliliğimiz sağlamaya devam ediyoruz
DFDS Akdeniz İş Birimi olarak Türkiye’nin tüm sınır kapılarında ve gümrüklerinde alınan önlemleri, yetkililerle iş birliği içerisinde uygulamaya devam ederek ithalat ve ihracatta tedarik zincirinin sürekliliğini sağlamaya devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü’nün yönergeleri doğrultusunda iş sürekliliğimizi sağlıyoruz. Gemi personelimiz yurtdışında minimum insan temasıyla görevlerini yerine getiriyor. Dorseler de minimum insan teması sağlanarak gemilere yükleniyor. Öte yandan önleyici tedbir olarak tüm gemilerimiz, limanlar ve limanlardaki ortak kullanım alanları periyodik olarak dezenfekte ediliyor.
Tüm hatlardaki gemilere yeniden sürücü almaya başladık
Bununla birlikte 11 Haziran 2020 tarihi itibariyle tüm hatlardaki gemilere yeniden sürücü almaya başladık. Bu kapsamda, gemide yolculuk etme talebi olan sürücünün komple aracının da aynı gemiye yüklenmiş olması ve sürücülerin gemi personeli tarafından uygulanacak tüm önleyici ve düzenleyici tedbir ve talimatlara harfiyen uyması gerekiyor.
Yeni normal
Sürecin en başından itibaren aldığımız önlemleri, Avrupa Birliği ülkelerinin de normalleşme çalışmalarına paralel olarak eş zamanlı bir şekilde yeni normale uyarladık. Bu süreçte ertelenen etkinlikleri dijital platformlara taşıdık. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak dijital platformumuz DFDS Akademi üzerinden koronavirüs sürecinden önemli ölçüde etkilenen lojistik sektörünün liderlerini bir araya getirdiğimiz video panelleri gerçekleştirdik. DFDS Akademi Platformumuz çeşitli sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde kadın girişimcilere farklı alanlarda uzman konuklarla eğitim seminerlerine start verdi. DFDS Akademi dijital platformumuzda, 10 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz webinarda Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliği ile Türkiye’den kadın girişimcilerle AIDDA üyesi İtalyan kadın girişimcileri buluşturduk. Buluşmada KAGİDER ve AIDDA arasında dijital ortamda bir iyi niyet protokolü de imzalandı. Kadın girişimcilere yönelik eğitim seminerleri ilk olarak sunulan dijital pazarlama eğitiminin ardından dış ticaret, finans ve teknoloji gibi birçok farklı konuda uzman isimler liderliğinde devam ediyor.
Kadın için taşıyoruz
Önümüzdeki dönemlerde ne gibi hedefleriniz var, hedeflerinizi alabilir miyiz?
DFDS halka açık bir şirket ve sene sonu için bir finansal öngörüde bulunmuyoruz, ama Avrupa’daki ülkeler açıldıkça toparlanmakta beklediğimizi söylemek doğru olur. Hedeflerimiz açısından şu anda birinci önceliğimiz uçuşlar başlamasıyla beraber şoförlerin gidiş gelişlerini ve uçuşlarını en iyi şekilde organize edebilmek. Bununla birlikte DFDS’in Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi, KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ile birlikte ihracat yapan iş kadınlarına yönelik bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi başlatıyoruz. “Kadın için Taşıyoruz” projesi kapsamında, çeşitli kriterlere uygun seçilmiş olan girişimci kadınların ürettiği ürünler, DFDS tarafından 1 yıl boyunca ücretsiz olarak taşınacak. Projemiz ile kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmeyi ve yaptıkları ihracata katkıda bulunmak hedefliyoruz.
Dünyada kaç noktaya gidiyorsunuz, yeni rotalar, yeni pazarlar olacak mı?
DFDS Akdeniz İş Birimi olarak İtalya’nın Trieste ve Bari, Yunanistan’ın Patras, Fransa’nın Sete limanlarına İstanbul’da Pendik, Yalova ve Mersin olmak üzere Türkiye’nin üç farklı noktasından 14 büyük Ro-Ro gemisi ve 60 km’yi aşan gemi kapasitesiyle düzenli seferlerimizi sürdürüyoruz.
Üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz
Buradan ne gibi bir mesaj vermek istersiniz?
Özellikle yaşadığımız yeni tip koronavirüs pandemisi ile mücadele sürecinde Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü’nün yönergeleri doğrultusunda iş sürekliliğimizi sağlıyoruz. Türkiye’nin tüm sınır kapılarında ve gümrüklerinde alınan önlemleri, yetkililerle iş birliği içerisinde uygulamaya devam ediyoruz. Gemi personelimiz yurtdışında minimum insan temasıyla görevlerini yerine getiriyor. Her türlü insani ihtiyacın kesintisiz şekilde ve minimum insan teması ile gerçekleşmesi için şirket olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.
ULAŞIM SEKTÖRÜ