Lima lojistik Adana ve Mersin ofisi İle Bölgedeki Gücünü Artırıyor

LİMA ADANA BÖLGE VE LİMA MERSİN OFİSİ İLE ÜÇ YILI AŞKIN SÜREDİR, HİZMET VEREN LİMA LOJİSTİK GÜNEY TÜRKİYE’DE MÜŞTERİLERİNE KARAYOLU, DENİZYOLU, DEMİRYOLU, INTERMODAL, EKSPRES KURYE, FUAR VE ETKİNLİK LOJİSTİĞİ ALANLARINDA SUNDUĞU ALTERNATİF HİZMETLERLE BÖLGEDEKİ HİZMET KALİTESİNİ VE HAKİMİYETİNİ GÜÇLENDİRİYOR

LİMA ADANA BÖLGENİN LOJİSTİKTEKİ BAŞARISI, DOĞRU ZAMAN YÖNETİMİNDEN GEÇİYOR

Adana Bölge hizmetleri hakkında bilgi veren 25 yıllık lojistik tecrübeye sahip Lima Logistics Adana Bölge İş Ortağı Yaşar Yiğit; “Lojistik sektöründe tüm taşıma modlarında hizmetimiz mevcut; fakat uzmanlaştığımız alan öncelikle hava kargo taşımacılığı ve zaman hassasiyeti olan kargolar, tehlikeli madde statüsündeki kargolar ve mahrece iade/ata karneli kargoların ithalat- ihracatlarında IATA üyesi olarak geniş acente ağımız sayesinde adresten adrese servis ağımızın geniş olması.  Bir diğer uzmanlık alanımız ise; uluslarasın fuar taşımacılığı. Geçen yıl yapılan İTO, UİB, OAİB, İMMİB, İDMİB gibi birlikler ve bireysel katılımlarla organize ettiğimiz yaklaşık 200’ü aşkın fuar ile Türkiye’ de en fazla fuar taşımasını gümrükleme dahil hizmet vererek başarıyla gerçekleştirdik. Mini Van, Express taşımacılığı ise pandemiden sonra alternatif olarak geliştirdiğimiz bir diğer güçlü alanımız; 3-4 günde Adana’dan tüm Avrupa ülkelerine adresten adrese Express teslimat yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘’DENİZ YOLU TAŞIMACILIĞINDA ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENİYORUZ’’

Yaşar Yiğit, firmanın önemli bir rol üstlendiğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Lima Adana Bölge, Lima Mersin ofisi ile gücünü birleştirerek bölgenin lojistik ihtiyacını karşılıyor. Denizyolu taşımacılığında Mersin ve İskenderun limanlarına yakınlığından dolayı Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Antakya OSB’lerindeki ihracat ve ithalat potansiyeli olan firmalara adresten adrese hizmet vererek önemli bir rol üstleniyoruz. Çukurova Havalimanı’nın devreye alınması ile THY‘nın geniş gövdeli uçaklarının sefer yapacak olması ve Katar havayolları gibi ticari uçakların Çukurova Havalimanı’ndan tarifeli sefer düzenleyecek olması artı değer katarak, hacmimizi arttıracaktır. Lima Logistics Adana bölge olarak bu yıl ağırlıklı olarak ithalatta başta Uzakdoğu ülkeleri (en başta Çin, Hindistan, Kore, Japonya ) İthalat ve ihracatta; USA-Kanada, İngiltere, Avrupa ülkeleri (İtalya, İspanya ,Portekiz, Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya , Bulgaristan , Romanya , İsviçre) Rusya; ihracat yaptığımız ülkeler arasında ise ağırlıklı olarak Gürcistan Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan Tunus, Fas, Mısır, Dubai, Katar,  Malezya, Hindistan oldu.’’

LİMA MERSİN İLE LİMANDAN LİMANA AKILCI ÇÖZÜMLER

Lima Mersin ofisi hakkında bilgi veren sektörde denizyolu lojistiği uzmanlığı ile bilinen Lima Mersin iş ortağı Tuncay Kavuz; “Mersin hepimizin bildiği üzere konumu gereği hem ulusal olarak Türkiye açısından, hem de uluslararası deniz ticareti açısından kilit ve kritik bir pozisyonda. Mersin limanı gelişen global ticarete paralel olarak Türkiye’nin son 20 yılında en hızlı büyüyen limanlarından. Dünyada ise ilk yüz liman arasında yer alır. Bölge konumu gereği Akdeniz üzerinden deniz ticaretinde Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Asya’ya stratejik bir geçiş noktasıdır. Eski ipek yolu ticaret rotası düşüldüğünde bunun günümüz global ticaretinde de etkin olması kaçınılmaz. Bu anlamda konumumuzu doğru lojistik stratejiler ile birleştirirken müşterilerimize ticari değer yaratmak Lima olarak en fazla değer verdiğimiz özelliğimiz. Farklı alternatif taşıma modları sunarak ürünlerin zaman ve market değerini mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak ise en hassas noktamız.”Firmanın yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Tuncay Kavuz şu ifadeleri kullandı: ‘’Denizyolu Taşımacılığında FCL & LCL konteyner taşımacılığı (Yer garantili kontratlar yaparak ), gabari dışı proje yüklemelerinde kapıdan kapıya çözümler, ağır tonaj ve bozulabilir kargo taşımacılığı ve transit yüklemeler yoluyla ürünlerin fabrikadan nihai alıcıya kadar düzgün bir şekilde teslimini sağlıyor ve en hızlı, en ekonomik biçimde ulaştırıyoruz.

‘’DÜNYA ÇAPINDA GÜÇLÜ ACENTELER VE DERNEKLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ’’

Güney bölge Lima Mersin olarak bu yıl yoğunlaştığımız sektörler gübre, gıda ve demir çelik ve özellikle Kuzey Afrika, Batı Avrupa, Akdeniz içi ve  Amerika’ya taşımalarımız oldu. Gücümüzü merkezimizden alarak; dünya çapında güçlü acenteler ve derneklerle iş birliği yapıyor; yer aldığımız FIATA, IATA, WCA, WCA TIME CRTICAL, IELA ve NAP üyelikleri ile dünyadaki tüm bölgelere ulaşan network ağımızı genişletiyoruz.

ÖZEL HABER 

ULAŞIM SEKTÖRÜ DERGİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.