TIRSAN BİR İLKE DAHA İMZA ATTI: Türkiye’nin ilk swapbody treylerini üretti
TIRSAN, Türkiye’nin ilk swapbody treylerini üretti… Avrupa’nın en geniş ürün gamına sahip treyler üreticisi Tırsan’ın, ürün halkasına eklediği yeniürünü Kässbohrer Swap Body, Tırsan’ın ödüllü Ar-Ge merkezinde geliştirildi.
Tırsan, bir ilki daha gerçekleştridi. Tırsan, intermodal taşımalar için özel olarak geliştirdiği yeni ürünü Kässbohrer Swap Body’i tanıttı. 21 Eylül’de Tırsan Ar-Ge merkezinde tanıtımı yapılan Kässbohrer Swap Body ile taşımacılık maliyetleri düşerken firmaların rekabet gücü de artacak.
Avrupa’nın en geniş ürün gamına sahip treyler üreticisi Tırsan’ın, ürün halkasına eklediği yeni ürünü Kässbohrer Swap Body, Tırsan’ın ödüllü Ar-Ge merkezinde geliştirildi. Türkiye’de geliştirilen ve üretilen ilk Swap Body olan Kässbohrer Swap Body intermodal taşımacılık yapan firmaların ilk tercihi olacak. Intermodal taşımacılığına özel olarak geliştirilen treylerler daha düşük navlun değeri, daha hızlı operasyon süresi, düşük bakım giderleri ve yüksek ikinci el değeri ile nakliyecilere birçok avantajı aynı anda sunacak.
Kässbohrer Swap Body’nin tanıtımı için yapılan organizasyonda Avrupa ve Türkiye Intermodal Taşımacılığının Geleceği konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Intermodal taşımacılığın önemli markalarından Gökbora Uluslararası Nakliyat, TTS Lojistik ve Çoban Tur, sundukları hizmetlerle nasıl fark yarattıkları ve rekabette öne çıktıklarını anlattılar. Avrupa’da verimlilik ve çevrecilik özellikleri nedeniyle intermodal taşımacılığın teşvik edildiği ve bu taşıma modunun gelecekte daha etkin kullanılacağı aktardılar.
Rekabetçiliğini Artıracak Bir Ürün
Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu da yaptığı konuşmada artan uluslararası rekabete dikkat çekerek taşımacılıkta yeni çözümler sunan ve verimliliklerini artıran firmaların öne çıktığını söyledi. Intermodal ile taşımaların en az maliyetle daha hızlı, etkin ve sorunsuz yapıldığını kaydeden Nuhoğlu, “Intermodal taşımacılık ile ticaret hızlanıyor. Yükler farklı taşıma modları ile tek bir kutu içerisinde dünyayı dolaşıyor. Son yıllarda intermodal taşımacılık Avrupa’da artmaya başladı. Ülkemizin firmalarının da bu taşıma şeklinde etkin olduklarını görmek ülkemiz için gurur, sektörümüz için de umut vericidir. Türkiye’de yüklenen bir Swap Body Avrupa’nın en kuzeyine karayolu, deniz yolu ve demiryolu ile kesintisiz şekilde ulaştırılıyor” dedi.
Verimsiz Olan Firmalar Çekilmek Zorunda Kalacak
Dünyanın değiştiğini, karayolu taşımacılığının da bu değişimden nasibini alacağını aktaran Nuhoğlu, geldiğimiz noktada uzaya taşımaların başladığını ve geleceğin çok farklı olacağına işaret etti. Nuhoğlu, “Benim tavsiyem bu değişimden yararlanarak yeni iş modelleri ortaya koymanızdır. Gelecekte verimsiz olan firmalar sektörlerinden çekilmek zorunda kalacak. Daha iyi hizmet için her taşın altına bakın ve verimsizliklerinizi ortadan kaldırın” diye konuştu. Tırsan olarak 40 yıldır hep lider olduklarını, Avrupa’da ilk 3 treyler üreticisinden biri olduklarını belirten Nuhoğlu, “Gücümüze, dostluklarımıza, müşterilerimize, sunduğumuz hizmete ve ekibimize inanıyorum” diye konuştu. Ikinci Ar-Ge merkezinin inşaatına Ekim ayında başlayacaklarını belirten Nuhoğlu, treyler üretmenin yolunun bu olduğunu sadece depo açarak, treyler üreticisi olunamayacağını söyledi. Uluslararası rekabette geri adım atmadığını söyleyen Nuhoğlu, Türk lojistik firmalarının da yabancı firmalarla rekabet etmekten korkmaması gerektiğini çünkü yetkinliklerimizin bulunduğunu belirtti.
Türkiye’yi Teknolojinin Merkezi Yaptık
Çetin Nuhoğlu, “Lojistik sektörü geleceği yakalarken, Tırsan gücüyle ilerleyecektir. Kässbohrer Swap Body araçları 40 yıllık duruşun ürünleridir. Bu ürünlerle, gelişen intermodal taşımacılığına kalite getiriyoruz. Nakliye firmaları intermodal taşımalarını en uygun maliyetle yaparken, arkasında Tırsan gücü olduğunu bilecektir. Müşterilerimiz, kutu tipi ve tenteli perdeli araçlarımız ile tüm paletli, tekstil elektronik, otomotiv ve kimyasal ürünleri taşıyabilmektedir ” şeklinde konuştu. Nuhoğlu, Tırsan’ın Avrupa’daki en hızlı büyüyen treyler markası olduğunu ve en geniş ürün gamını sunan marka olarak Ar-Ge yatırımlarının devam ettiğini söyledi. Nuhoğlu, ‘Kendi teknolojisini geliştiremeyen üretici geleceği yakalayamaz. Üretim tesisleriyle, Ar-Ge merkezleriyle, sağladığı istihdamla, mühendisleriyle Tırsan Avrupa’da ödül alan ürünler üretiyor” dedi. Tırsan Treyler Ürün Yöneticisi Ozan Sinal gerçekleştirilen lansmanda, Avrupa intermodal pazarı ve sektörün hedefleri ile ilgili bir sunum yaparken, pazarın gelişmesini destekleyen gelişmeler hakkında bilgi verdi. Sinal, Avrupa’da intermodal pazarının her yıl ortalama %4 büyüdüğünü, 5 önemli koridorda taşıma miktarının ve taşıma tonajlarının arttığını belirtti.
Intermodal’in Dev Oyuncuları: Swap Body Maliyet ve Rekabet Üstünlüğü Sağlıyor
Avrupa’da intermodal pazarının durumu ve geleceği ile ilgili yapılan sunumun ardından, intermodal taşımacılığın öncü firmalarından Çobantur, Gökbora ve TTS Lojistik yöneticileri intermodal taşımacılığın önemi ve Swap Body kullanımı ile gelen maliyet ve rekabet avantajına vurgu yaptılar. TTS Lojistik Genel Müdürü Ferhan Demirel, “Bu ürünün en büyük avantajını özellikle İtalya hattında yaşayacağız. Orta ölçekli firmaların bu ürünle işlerini geliştirebileceklerini düşünüyorum. Ürünün en önemli özelliği rekabet ve fiyat avantajıdır. Bu avantajları müşterilerimize yansıtabiliyoruz. Bu sayede sektörün büyük firmalarıyla rekabet edebiliyoruz. Şu anda biz Avrupa’ya odaklandık ama Çin’den Avrupa’ya tren taşımaları başladı. Türkiye bu koridorun tam ortasında yer alıyor. Bu anlamda Türkiye’nin önünün açık olduğunu düşünüyorum. Swap Body gibi ürünler de bu gelişimin önünü açacaktır” diye aktardı. Çobantur Filo Direktörü Cumhur Erzurumluoğlu ise konu ile ilgili olarak şunları ifade etti, “Sektörde intermodal taşımacılığa ilk başlayan firmayız. 2012 yılında bu işe başladığımızda amacımız Halkalı-Duisburg hattına girebilmekti. Ro-Ro firmalarının Swap Body ve konteynerleri taşımaya başlamalarının ardından Ro-Ro hattına döndük. 2014 yılından bu yana bir fiil bütün Avrupa ülkelerine çalışıyoruz. Maliyet açısından çok uygun. İlk başta operasyon açısından sıkıntı yaşadık ama sistem oturduktan sonra çok rahat bir düzen oluşturabiliyorsunuz. Şoförle uğraşmıyorsunuz. Nakliyeciler Swap Body’i yeni yeni öğrenmeye başladı ve bu yönde ilerlemeler var. Türkiye’de bu iş gelişir ama demiryolu yatırımlarının hızlı şekilde yapılması gerekiyor. Avrupa’da demiryolu ağı çok yaygın. Birçok nakliyecimiz Avrupa’dan Ortadoğu’ya taşımalar gerçekleştiriyor. Türkiye, İran’a yönelik iyi bir demiryolu hattı kurarsa Swap Body araçları ile taşımalar artacaktır. Tabi buradan da daha Doğu’ya taşımalar yapılabilir” diye belirtti.
Son olarak ise Gökbora Uluslararası Nakliyat Intermodal Sorumlusu Caner Düz, “2 yıldır intermodal taşımaları yapıyoruz. Intermodal bedenimizdeki damar gibi Avrupa’ya her yerden kan pompalıyor. Swap Body’nin bize kattığı avantaj maliyet düzeni, navlun avantajı ve yükleme operasyonlarında kolaylıktır. Çin’in yaptığı Avrupa yönlü tren yolu taşımaları çok önemli. Intermodal taşımacılığın gelişmesiyle Türkiye olarak biz de bu pazardan payımızı alacağız” dedi.
Kässbohrer K.SWAU C İle Alışkanlıklar Değişecek
Tırsan Ar-Ge merkezi tarafından geliştiren Kässbohrer Swap Body Perdeli treyler nakliye operasyonlarında verimlilik devrimi yapacak bir ürün, Kässbohrer Swap Body, perdeli üst yapısı, çatı ve perde kaydırma sistemi ile daha fazla yük taşıma ve parsiyel taşıma operasyonlarında kolaylık sağlamaktadır.Daha fazla hız ve kapasite isteyen firmaların ilk tercihi olacak Swap Body Perdeli treyler hem nakliyecilere hem müşterilerine birçok avantajı tek bir üründe sunuyor. kara, deniz ve demiryolu taşımalarında en ekonomik geçişi sağlamak için geliştirilen Kässbohrer K.SWAU C, C63 taşıma kodu, 34 euro palet kapasitesi ve 4.850 kg’lik boş ağırlığı ile maksimum verimlilik vadediyor. Swap body taşımacılığının en büyük getirisi olan istifleme ve navlun avantajı, Kässbohrer Perdeli Swap Body’nin maksimum yük kapasitesi ve yük emniyet sertifikası (CodeXL) ile birleşerek işletme maliyetlerini en düşük seviyede tutuyor. Tren yükleme sistemine sahip Kässbohrer Swap Body K.SWAU C kayar çatı ve kayar perde özellikleriyle daha hızlı operasyon sunuyor. Araç ve ürün güvenliğinin en üst seviyede sunulduğu K.SWAU C, intermodal taşımacılığa uygun güçlendirilmiş şasisi, K-fix yük güvenlik sistemi ile her türlü yol koşulunda ürünlerin bozulmadan sorunsuz şekilde taşınmasına olanak veriyor.
Kässbohrer K.SWAU C Özellikleri
• Kaliteli ve yüksek mukavamete sahip S700MC çeliğinden oluşan, 290 mm yüksekliğinde l kesitli lonjerondan meydana gelen ve çelik kros bağlantılı intermodal taşımacılığa uygun güçlendirilmiş şasi
• ISO-Gooseneck tünelli 45 ft. ve 40 ft. bağlantı noktalı, ön köşe bağlantısı ISO ve kanat kilit bağlantısına uyumlu yapı. Tünel ebatları: 4000mm x 1030mm x 120mm
• Televre üzerinde 120 adetten fazla delikten oluşan yük bağlama halkaları
• EN 283 normlarına uygun, 7.000kg forklift aks yüküne dayanıklı, omega profiller ile kuvvetlendirilmiş, 30mm kalınlığında fenol reçine kaplı kontrplak taban
• 4 sıra alüminyum yan yapı
• 2 kanatlı, çift gizli kilitli, alüminyum geçme profil yapılı kapı
• KTL kaplamalı çelik tam ön panel ve kontrplak koruma sacı
• Arkadan açılabilen tek taraflı kayar çatı sistemi
• Gümrük Mevzuatlı, ADR ve yük güvenliğine Code XL uygun perde (900 gr/m2)
• EN 12642 Code XL (VDI 2700) standardına uygun, çatıda çapraz gerdirme halatı